cursus OneNote

OneNote is meer dan een notitieblokje. Het is wellicht het minst gekende programma van MS Office, maar ongetwijfeld ook het krachtigste programma. OneNote biedt meer structuur aan documenten, bevat een krachtige zoekfunctie, staat toe te schetsen en schrijven (digitale inkt), maakt berekeningen, laat toe documenten te delen en hierin samen te werken en laat het invoegen van diverse bestanden toe. OneNote bevat ook versiebeheer, waardoor je steeds probleemloos naar een oudere versie kan schakelen. Wist je dat je tekst uit afbeeldingen kan kopi?ren en dat OneNote onbeperkt uitbreidbaar is?

Via de cursus krijg je snel inzicht in de mogelijkheden van OneNote en kan je snel aan de slag met dit krachtige programma.

Deze cursus werd geschreven door Koen Timmers, één van de 30 wereldwijde Microsoft Innovative Educator Fellows.

Inhoudsopgave Cursus

 • Van start met Office 365
  > Voordat we met OneNote starten, overlopen we de mogelijkheden van Office 365, waarvan u de account later nog nodig zal hebben.
 • Office365 aanschaffen: gratis versus business account
  > We overlopen hoe u een gratis Office 365-account kan maken. Deze zal u later nog nodig hebben. We bekijken ook de verschillen tussen een gratis en een zakelijke of schoolaccount.
 • Van start met OneNote
  > Wat kan je doen met OneNote? We overlopen de mogelijkheden en welke versies er zijn. We starten OneNote op en overlopen hoe je kan beginnen.
 • De structuur in OneNote
  > De eerste keer wanneer je OneNote opent, voelt onwennig. We overlopen wat document, secties en pagina's zijn en hoe je hiermee de structuur kan opbouwen.
 • Tekst invoeren en Tekstopmaak
  > Tekst wordt op andere manier ingevoerd dan bij tekstverwerker Word. Daarnaast overlopen we de opties om tekstopmaak toe te voegen.
 • Labels en tags
  > Labels en tags bieden vergaande mogelijkheden in combinatie met zoekfunctie. Zo kan je er zelfs een samenvattende pagina mee maken.
 • Documenten delen
  > We leren een document delen met anderen, zodat ze het kunnen lezen en eventueel ook bewerken.
 • Bestanden invoegen en koppelen
  > OneNote laat toe om diverse soorten bestanden te koppelen of in te voegen. We overlopen hoe dit kan en bespreken het verschil.
 • Digitale inkt
  > Schrijven, schetsen en tekeningen. Het zijn belangrijke onderdelen van OneNote. Leer schrift omzetten naar tekst en meer.
 • De zoekfunctie
  > De zoekfunctie is bijzonder krachtig in OneNote, want deze doorzoekt niet enkel tekst, maar ook schrift en afbeeldingen.
 • Geschiedenis en Versiebeheer, Spelling, Onderzoek en Beveiliging
  > U werkt samen aan een document en iemand heeft iets verwijderd? Geen probleem? Via versiebeheer kan u alles terug opvissen. We leren ook met spelling te werken, onderzoek te doen naar moeilijke woorde
 • Pagina-instellingen en zoomen
  > We overlopen de pagina-instellingen en mogelijkheden om te zoomen.
 • Verborgen mogelijkheden
  > Er zitten veel pareltjes verborgen in OneNote. Wist u dat u tekst uit een afbeelding kan kopiëren en daarna overal plakken? Of dat je berekeningen kan doen? Of linken leggen zoals in een wiki?
 • OneNote uitbreiden
  > Er bestaan vele gratis uitbreidingen (add-ins) voor OneNote. We overlopen de interessantste.
 • Educatieve mogelijkheden van OneNote
  > OneNote biedt een enorme meerwaarde in de klas, voor zowel leerkrachten en studenten. We bespreken hoe OneNote het krijtbord kan vervangen. Maar ook hoe het reflectie, participatie en samenwerking
 • Office Lens
  > Office Lens is een gratis app voor iPhone, iPad, Android en Windows; waarmee je papier, bord en kaartjes kan scannen. Deze worden automatisch rechtgetrokken en opgepoetst waarna je ze snel naar OneNot
 • OneNote Learning Tools
  > Deze gratis uitbreiding laat toe om tekst te laten voorlezen, maar u kan ook dicteren en zo stem naar tekst omzetten. Tot slot zal Learning Tools automatisch de zinsdelen ontdekken en heeft het vele v
 • OneNote Class Notebook
  > Deze gratis uitbreiding is vooral interessant voor leerkrachten. Je kan klassen aanmaken en hierin studenten plaatsen. Deze studenten kan je vervolgens snel digitaal huiswerk, taken en cursus uitdelen

Registreer

€ 9
Uw winkelwagen bevat 0 cursussen

Specificaties

aantal bladzijden 69 A4-bladzijden

voorkennis geen voorkennis vereist

mac Ook voor Mac-gebruikers

conform het leerplan dat gehanteerd
wordt in het Volwassenenonderwijs


Gebruik in schoolverband


Webhosting

Krijg als lid van zelfstudie.be 10% korting op webhosting bij zelfhosting.com!

© 2000 - 2016 Zelfstudie.be - Alle rechten voorbehouden

Website laten maken: kerfuffle.be - Website publiceren: zelfhosting.com