cursus HTML5 en CSS3

HTML is de taal die zit achter een website. Er bestaan hulpprogramma's (Dreamweaver, enz) die deze code voor je genereren, maar elke webdesigner komt ooit wel eens in aanraking met HTML. Zelfs CMS-liefhebbers die uitsluitend met Wordpress, Joomla of Drupal werken. Wanneer je rechtstreeks in de HTML-code werkt, is je code zuiver en to the point. Het resultaat is zoals je het wenst en de site laadt snel in. Je moet overigens ook HTML kennen om een stapje verder te gaan en met Javascript, PHP of JQuery aan de slag te gaan. Na HTML4, kwam er XHTML (Extended HTML), een uitbreiding op HTML. Deze taal was stricter en strenger, waardoor je je aan meer regels moest houden. Aan 9 regels om precies te zijn. De opvolger van XHTML is terug HTML, maar dan versie 5. Deze veelbelovende versie biedt nieuwe mogelijkheden aan. In deze cursus bespreken we HTML4, XHTML én HTML5.

CSS is een taal waarmee je een website een opmaak kan geven. In het hedendaagse webdesign moet structuur gescheiden worden van opmaak. De kennis van CSS is dan ook erg belangrijk. CSS is niet enkel verplicht, je kan er ook mooie consequente lay-outs mee bouwen die je later op heel vlugge manier kan aanpassen qua lay-out. CSS3 is de nieuwste versie.

Tot slot leer je, in deze cursus, werken met (gratis) CSS Frameworks (960gs en skeleton) en leer je responsive websites maken. Dit zijn sites die ook op mobiele apparaten als smartphones (iPhone, ...) en tablets (iPad, ...) correct en overzichtelijk vertoond worden.

HTML

 

CSS

 

HTML5

 

CSS3

 

VERDER...

 

Registreer

€ 15
Uw winkelwagen bevat 0 cursussen

Proefversie

Iets voor u? Bekijk een voorbeeldhoofdstuk

Auteur

Koen Timmers door Koen Timmers
Lees Bio.

Specifiek

aantal bladzijden197 A4-bladzijden

voorkennis Geen voorkennis vereist

mac Ook voor Mac-gebruikers

mac Onbeperkte tijdsduur

conform het leerplan dat gehanteerd wordt in het Volwassenenonderwijs

Interessante tools


Gerelateerde cursussen


Gebruik in schoolverband


Verwante tutorials


Krijg als lid van zelfstudie.be 10% korting op webhosting bij zelfhosting.com!

© 2000 - 2016 Zelfstudie.be - Alle rechten voorbehouden

Website laten maken: kerfuffle.be - Website publiceren: zelfhosting.com