cursus Joomla

Joomla is een gratis CMS, of ook wel Content Management System genoemd. Dit is een website die volledig klaar en aanpasbaar is. Je kan de bestanden ervan gratis downloaden en vervolgens kan je aan de slag. Je kan zowel vormgeving, inhoud als werking volledig aanpassen. Met enkele klikken kan je een kalender/agenda, gastenboek, webwinkel, enquête, inlogprocedure, statistieken, fotoalbum en andere modules activeren en tonen op je website. De site is volledig (online) aanpasbaar.

En vooral, je hebt geen software nodig om al deze dingen te verwezenlijken! Er zijn vijf versies: Joomla! 3.1 is de nieuwste. Deze versie lijkt wel wat op zijn voorganger 2.5. Nieuw is dat Joomla 3.1 klaar is voor mobiele apparaten als smartphone en tablet. Joomla! 1.5 is de oudere versie. Joomla! is nieuw voor u? Start best met versie 3.0!

LET OP: als lid krijgt u bij de cursus toegang tot elke Joomlaversie (3.1, 2.5, 1.7 en 1.5!).

aantal bladzijden Klaar voor gebruik in de klas
voorkennis Vereiste voorkennis: geen
mac Ook voor Mac-gebruikers
mac Onbeperkte tijdsduur

Joomla - DEEL 1 (basis)

"Maak een basissite met Joomla "

cursus Joomla beginnersLeer Joomla downloaden en installeren. Denk eraan dat Joomla volledig gratis is. Maak pagina's aan met tekst, figuren, hyperlinks en tabellen. Koppel je pagina's aan het menu. Pas de lay-out van de site aan en leer hoe je templates kan vinden en installeren. Leer werken met modules als een zoekfunctie, broodkruimels, enquête, extra menu, enz. Leer je website beveiligen en maak een login. Leer enkele modules downloaden van internet. Leer je joomla-site op internet publiceren op ... gratis webruimte.

Nieuwste versie: cursus Joomla! 3.3
Oudere versies: cursus Joomla! 2.5 - 1.7 / 1.6 - 1.5 - deel 1

Joomla - DEEL 2 (uitbreiding)

"Alle belangrijke joomlauitbreidingen"

cursus Joomla gevorderdenIn deze cursus gaan we joomla uitbreiden met de interessantste modules. Elke module is gratis en wordt uitvoerig besproken: fotoalbums, statistieken, gastenboek, forum, backup, uitklapbare menu's, formulieren, muziek en video/flashanimaties invoegen, kalenders, meertalige websites, andere teksteditoren, lightbox, google maps, linken van bestanden aan je site, zelf een favicon maken

Oudere versies: Joomla 1.7 / 1.6 - 1.5












Joomla - Maak je eigen template

"Maak zelf een template voor Joomla"

cursus template maken joomlaJoomla is een prachtige gratis CMS, maar je hoort het wel vaker: "je kan de lay-out maar beperkt aanpassen" of "je ziet aan een site als het Joomla is". Niets van waar! Leer in deze cursus hoe je zelf een template voor joomla maakt en geef je joomlasite zo onbeperkt een vormgeving op maat!

Nieuwste versie: cursus Joomla 2.5
Oudere versies: cursus joomla 1.7 en 1.6 - 1.5

Joomla - SEO en E-marketing

"Scoor hoog in Google"

SEO bij JoomlaNu je een Joomlasite kan maken, wil je deze ook graag goed zien presteren. In deze cursus bespreken we hoe je ervoor kan zorgen dat je joomlasite tussen de eerste zoekresultaten in google komt te staan. Je leert componenten installeren die zorgen dat je een betere ranking krijgt. Je leert adverteren en we gaan aan de hand van resultaten van experimenten ervaren hoe je geld kan verdienen via je website. Een cursus die geld waard is!


Joomla - Virtuemart (webwinkel)

"Maak je eigen webwinkel in Joomla"

Webwinkel met JoomlaVirtuemart werkt in combinatie met Joomla en het is een gratis oplossing om op vrij eenvoudige manier een webwinkel te starten. De cursus start vanaf nul. Het is aangeraden om deze cursus te combineren met die van Joomla deel 1, die je wat meer achtergrondinformatie geeft.
Wijzig op eenvoudige manier belangrijke instellingen als lay-out, valuta, winkel- en contactgegevens, betalings en -leveringswijze en nog veel andere dingen! Verzamel klantgegevens en hou hun via een mailing op de hoogte.

Nieuwste versie: cursus Virtuemart versie 2 Geschikt voor elke Joomlaversie (3.1, 2.5, 1.7, 1.5)

Bekijk twee voorbeeldsites die gemaakt zijn via joomla. Klik een onderdeel van de website aan en ontdek direct hoe je dit zelf kan maken!

dit leer je in de cursus Joomla
resultaat handleiding joomla!

© 2000 - 2016 Zelfstudie.be - Alle rechten voorbehouden

Website laten maken: kerfuffle.be - Website publiceren: zelfhosting.com

Gerelateerde cursussen